dilluns, 4 de febrer del 2013

La màscara de tots


El Carnestoltes ja ha arribat a Fem Manuals!
I aquest any hem decidit crear una màscara. Això sí, no és una màscara qualsevol! La nostra “obra d'art” sera una màscara molt divertida i alhora participativa. Formada per elements que intercanviarem entre tots a manera de trencaclosques, una sort de Mr. Potato.
Com veieu, aquesta bonica màscara és el resultat d'un treball conjunt. En compartir els diferents elements, tots participem en la creació de cada màscara. Des de l'educació artística fomentarem valors com el respecte al medi ambient, com sempre reciclem els materials!, la creativitat i el companyerisme. Reciclar, crear, compartir...
Que el Carnestoltes d'aquest any sigui entès des del moment de la seva preparació fins al moment en què ens disfressem, com un procés participatiu. Creem junts i gaudim junts.


En ser una obra col·lectiva, la sentim de tots, oi? És una bonica acceptació i valoració de l'artista per tothom!
 

Jugant hem pensat: Quin tipus de màscara m'imagino? Veig un ratolí de llargs bigotis, un robot de l'espai, una fera amb ullals, un senyor amb bigoti?... I quan hem tingut clar en què ens anem a transformar hem agafat un pinzell i sobre el cartró hem dibuixat els graciosos elements de la cara del nostre personatge: tindrà uns ulls grans o una boca amb tres dents o una llarga trompa? Potser el nas és enorme i té un bigoti de soldat rus. Li posaré unes ulleres de curt de vista, un barret de mag i orelles de ruc? Banyes, un corbatí, morro de talp? La nostra imaginació és el més important!
Després hem retallat els elements i ara toca passar-s'ho bé: amb els altres companys hem compartit totes les peces: Et canvio el meu nas per la teva boca! Si em passes les teves ulleres, et dono la meva corbata!...
Sense adonar-nos, hem format una nova cara, divertida i esbojarrada! Més tard, hem decidit com quedarà la nostra màscara final provant primer els elements damunt de la nostra pròpia cara, per saber com enganxar-los després damunt de la base. Quan ens hem decidit per fi com serà, hem posat les peces damunt del nostre plat. Ah, cal foradar els ulls de cartró si no taparem els que hem fet anteriorment en nostra base-plat i no veurem tres en un ruc!
A que han quedat unes màscares súper-maxi-boges divertides?

I com no hi ha hagut temps per treballar tant (ens ha portat més de tres classes la realització de tan estupendes peces!), avui en una sola sessió, els entusiastes artistes de segon i de tercer hem creat en un tres i no res unes originals ulleres que converteixen tot el que veus amb elles en un paisatge color verd esperança (falta ens fa!)
 i també uns enginyosos i fantàstics barrets de cartró!

3 comentaris:

diario de naii ha dit...

que divertido!!! me encanta esta actividad!

Kiki Mascareñas ha dit...

Ets una Crack!!

Elena Ramos ha dit...

M´encanten les teves propostes. Em dic Elena Ramos i també tinc un bloc, es diu regalims de colors.
http://regalimsdecolors.blogspot.com.es/
m´agradaria compartir-ho amb tu.
Gràcies per les teves idees.