dijous, 2 de febrer del 2012

Els fanalets de l'Helena


Com cada any celebrem la Candelera dissenyant un fanalet o palmatòria
* per il·luminar la casa els dies d'hivern. Avui 2 de febrer us presento un projecte fàcil. Està basat en els famosos fanalets de paper de seda que la meva bona amiga Helena, de Llum de Colors, em va ensenyar a fer fa un temps.
Així que hem tallat una ampolla de plàstic a la mida del fanalet (pot ser recte o bé amb forma d’onades). Hem pintat el plàstic amb làtex i hem enganxat un tros de paper de seda amb els dits pintant de nou a sobre amb làtex perquè ens quedi ben enganxat.
Després hem afegit trossets de papers de seda de colors fins que ho hem tingut tot tapat, sense forats i ho hem deixat assecar. Avui hem posat sorra al fons del fanalet i una espelmeta de botó a la sorra. Poca sorra! Perquè el tros que transparenti la llum sigui el més gran possible.
*Recordeu de no deixar mai encenedors a prop de la vista i la mà dels infants. Doncs aprenen per imitació, miren el que fan els adults i quan es descuiden- encara que els hagin prohibit- proven de fer-ho. I sobretot no els deixeu mai sense vigilància davant d'una espelma!