dimarts, 10 de febrer del 2009

Carnestoltes

La paraula Carnestoltes deriva del llatí carnis cualis, és a dir, carns privades. Es refereix a la prohibició de menjar carn durant els quaranta dies de Quaresma. La festa de Carnestoltes, de marcades arrels paganes, és una evolució directa dels saturnals romans que celebraven la fi de l’hivern i el renaixement de la natura a la primavera.

Carnestoltes significa, doncs, tres dies de divertiments públics, disbauxa i disfresses que satiritzen la vida quotidiana i l’autoritat en un intent de gaudir al màxim dels sentits.

A Manuals, ens divertim tot l'any inventant projectes i creant magníques obres d'art! I per celebrar aquesta festa tan popular, tampoc ens oblidem de dissenyar una màscara o un antifaç!

Els nens i nenes de p4 estan fabricant la seva màscara per disfressar-se de l'animal que correspon a la classe on pertanyen. Així que, molt aviat, veureu girafes i elefants voltant per aquest bloc! I els més ganàpies estan dissenyant un antifaç fet de cartolina i collage, molt ben elaborat, a partir de la plantilla que us passem (per si voleu fer-ho a casa) i de les propostes d'alguns animals.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres! que original!! aviam si aviat veiem mostres. Felicitats!!!

Anònim ha dit...

un 10 per aquesta activitat de manuals que té l'escola Canigó, hi venen els meus fills i estan encantats, Gràcies pel què aprenen, gràcies per la felicitat que els aporta, continueu així!!

La classe màgica ha dit...

Gràcies per les vostres paraules, també m'aporten felicitat i molta il·lusió per continuar la meva tasca disfrutant ensenyant als vostres fills i filles!

Cristina